Proiect iluminat sala de evenimente Solay

Proiect iluminat sala de evenimente Solay

Interior

Designul interior este abilitatea de a vedea imaginea de ansamblu, cu toate elementele decorative, de la mobilier, pardosea, culoarea și textura pereților la corpuri de iluminat și accente de lumină. Aceste elemente, care pe lângă rolul estetic au și o funcționalitate bine stabilită, conlucrează în vederea obținerii unui spațiu armonios, în care diferitele elemente se îmbină perfect.

În cadrul proiectului de la Solay, cei de la Davidsign au reușit exact acest lucru. Mobilierul, formele, cromatica, corpurile de iluminat și accentele de lumină au fost atent gândite pentru a transmite un mesaj unitar de eleganță și rafinament.

În sala de evenimente, forma inelară a scafelor din tavan, reamintește de uniunea celor „două jumătăți”, cercul simbolizând totodată unitatea și multiplicitatea. Ambientul este pus în valoare de scenarii luminoase statice sau dinamice, care variază cromatic și contribuie la crearea unei atmosfere romantice, accentele de lumină amplificând strălucirea și eleganța candelabrelor. Pentru iluminatul recepției s-a mizat pe corpuri de iluminat discrete (Ellipse) care să nu obtureze vizual decorul spectaculos al sălii de evenimente dar care să asigure o lumină primitoare pentru invitați.

Exterior

Arhitectura peisagistică poate fi o adevărată provocare – îmbinarea armonioasă a elementelor decorative cu cele naturale poate fi considerată o adevărată pictură a peisajului, în care orice pată de culoare pusă greșit poate distruge întregul tablou. Strânsa colaborare cu Davidsign și Kaluna Servicii de Peisagistica a făcut posibil să găsim echilibrul dintre frumusețea plantelor decorative, amplasarea aleilor și iluminarea tuturor elementelor decorative într-un mod în care acestea să fie puse în evidență.

Propunerea celor de la Davidsign pentru forma avangardistă a stâlpilor de iluminat Manhattan - tratați ca obiecte de decor - au fost o sursă de inspirație pentru Kaluna Servicii de Peisagistica în ceea ce privește amenajarea spațiului în contextul esteticii contemporan-urbanistice. Prin forma, înălțimea și amplasarea lămpilor, lumina conferă senzația de intimitate și creează un dialog nocturn cu peisajul, transformându-l în mod spectaculos. Realizat integral din aluminiu protejat cu vopsea depusă în câmp electrostatic pentru a rezista intemperiilor, stâlpul de iluminat Manhattan este dotat cu LED-uri CREE cu eficiență ridicată pentru un consum redus de energie, însă aspectul este cel care impresionează cu adevărat și conlucrează excelent cu amenajarea peisagistică.

Montat pe perimetrul interior al complexului, proiectorul cu LED Arena 12 reușește să scoată în evidență verdele crud al gazonului cu ajutorul luminii atent direcționate. Pe lângă rolul estetic ce completează armonios acest tablou, proiectorul cu LED Arena 12 conferă un grad sporit de siguranță invitaților printr-o iluminare adecvată a perimetrului.

Lămpile de iluminat pentru perimetrul exterior al complexului sunt personalizate și inspirate din denumirea complexului – Solay. Filosofia din spatele numelui amintește de influența soarelui, idea de căldură, de seninătate, relaxare și bună dispoziție. Lămpile au fost realizate cu ajutorul celor de la Tabla Corten Romania, iar designul împrumută idea de soare prin forma acestuia și razele de lumină. Alegerea materialului a fost deopotrivă condiționată de criteriul “antifurt” și inspirată de băncuțele confecționate din același material, păstrându-se astfel o unitate în conceptul final al proiectului.