Angajat concentrat si eficient in hala industriala iluminata conform standardelor

Ce înseamnă iluminatul de calitate în mediile industriale?

Spațiile de producție necesită iluminat industrial de calitate pentru crearea unei operațiuni eficiente și profitabile. Iluminatul cu LED-uri se dovedește a fi mai eficient din punct de vedere energetic și mai durabil decât iluminatul tradițional, însă efectele iluminatului de calitate se extind dincolo de acestea. Câștigurile produse pot fi greu de măsurat direct, dar sunt inerente și nu trebuie ignorate.

Influența iluminatului corect în fabrici

Iluminatul de calitate înseamnă mult mai mult decât a genera cantitatea suficientă de lumină. O serie de factori contribuie decisiv la crearea acestuia: uniformitatea iluminării, temperatura de culoare a luminii, existența fenomenului de orbire, redarea culorilor și distribuția corectă a luminii în încăpere. Influența iluminatului artificial într-o fabrică, de exemplu, este benefică dacă se acordă o atenţie deosebită tuturor aspectelor enumerate. Acestea pot influența productivitatea, facilitează identificarea defectelor și efectuarea optimă a sarcinilor de operare și fabricare, contribuind totodată la prevenirea accidentelor.

Efecte pozitive ale iluminatului asupra sănătății și a moralului/bunăstării

Cantitatea de lumină naturală de care beneficiează un angajat are influențe majore asupra stării de bine și a sănătății acestuia. Lipsa iluminatului sau un iluminat insuficient poate afecta confortul angajaților. O iluminare slabă provoacă tulburări oculare, dureri de cap, concentrare slabă și oboseală, ducând la greșeli frecvente, accidente sau chiar leziuni grave. Spre deosebire de iluminatul fluorescent tradițional, LED-urile emit lumină cu aspect natural. S-a demonstrat că această caracteristică crește motivația angajaților, energia și concentrarea, creând un loc de muncă mai atrăgător și mai confortabil.

Evidențierea și reducerea pericolelor

Siguranța este un aspect important care poate fi îmbunătățit cu ajutorul corpurilor de iluminat cu LED-uri. Muncitorii din fabrică pot beneficia de o vizibilitate mai bună atunci când lucrează cu utilaje sau manipulează diverse materiale și echipamente. În plus față de iluminatul spațiilor de producție, luați în considerare iluminarea depozitelor care impun o atenție deosebită. Pentru evitarea accidentelor și erorilor în gestionarea stocurilor, iluminatul joacă un rol principal.

Calitate și performanță prin iluminat industrial

Îmbunătățirea calității joacă întotdeauna un rol major în mentalitatea managerului de producție. Iluminarea adecvată este valoroasă pentru stațiile de inspecție și pentru celulele de control al calității. Proiectoarele industriale cu LED-uri au sisteme de lentile foarte sofisticate care direcționează eficient lumina într-un mediu de lucru, acolo unde este nevoie. În cazul activităților care necesită o atenție sporită, luați în considerare iluminarea posturilor de lucru specifice, unde este necesar un iluminat puternic, direcționat, situat la cel putin 40 cm de suprafața de lucru. În acest sens, iluminarea cu o uniformitate bună și redarea fidelă a culorilor facilitează identificarea defectelor și efectuarea sarcinilor de inspecție.

Alertitudinea este o componentă cheie pentru operarea ansamblului de mașini și produse. Vigilența îmbunătățită datorită iluminării cu LED-uri poate duce la mai puține greșeli și la îmbunătățirea calității. Iluminarea adecvată la locul de muncă poate îmbunătăți precizia asamblării și poate accelera operațiunile de fabricare. Dacă componentele secundare pot fi localizate și orientate cu mai multă viteză și precizie, se pot obține câștiguri de productivitate notabile. Este important să modernizați sistemele de iluminat, nu numai pentru a înlocui lămpile existente și a menține nivelurile de lumină anterioare, ci pentru a profita din plin de toate beneficiile pe care le poate aduce iluminarea de calitate în mediul de fabricație.

Tehnologia LED nu numai că oferă o modalitate de a reduce costurile și de a crea un mediu de afaceri mai sustenabil, dar are și capacitatea de a crește semnificativ profiturile. Înlocuind sistemul dvs. de iluminat convențional cu lămpi industriale Ambiflux®, mult mai eficiente din punct de vedere energetic, fabrica dvs. ar putea economisi până la 80% din costurile energetice. Economiile sunt atât de semnificative încât ați putea finanța noul sistem de iluminat folosind economiile de energie realizate de acesta. Pe lângă economia de energie, utilizând corpuri de iluminat industrial cu LED-uri, puteți reduce drastic costurile de întreținere față de un sistem de iluminat comercial vechi. În plus, nu mai trebuie să închiriați un utilaj special sau să întrerupeți fluxurile de lucru pentru a schimba lămpile.

Gama noastră de corpuri de iluminat industrial cu LED-uri, este special concepută și perfect adaptată nevoilor unei fabrici, datorită sistemului optic specializat integrat, care asigură un nivel de iluminat uniform al căilor de acces și al tuturor zonelor de producție și depozitare. Printr-un calcul luminotehnic realizat de echipa Ambiflux®, putem determina numărul și tipul de lămpi industriale necesare fiecărui proiect, distribuția luminoasă, temperatura de culoare și poziționarea optimă a acestora astfel încât să obtineți un iluminat corect, conform standardelor.