Iluminat stradal si urban

Iluminatul stradal și iluminatul urban - aspecte generale în contextul proiectelor de tip Smart City

Iluminatul urban reprezintă un serviciu important furnizat de autoritățile publice la nivel local contribuind  semnificativ la bunăstarea cetățenilor săi. Iluminatul stradal de calitate este esențial pentru siguranța rutieră, siguranța personală și ambianța urbană. În plus, susține activitățile comerciale și de agrement pe timp de noapte, ceea ce poate avea un impact major asupra creșterii economice a zonei. Importanța iluminatului este recunoscută și în crearea unui peisaj urban plăcut care la rândul său influențează prestigiul orașelor moderne.

Există o multitudine de produse disponibile cu specificații tot mai variate ceea ce face tot mai dificilă alegerea soluției optime. Produsele Ambiflux®  întruchipează o filozofie de proiectare care respectă obiectivele specifice de iluminat stradal și nevoile utilizatorului final. Cu o varietate mare de produse, care răspund de la cele mai simple până la cele mai complexe cerințe estetice și tehnologice, lămpile Ambiflux® se integrează cu ușurință în orice spațiu urban care necesită un iluminat corespunzător. Investiția acum în corpuri de iluminat stradal cu LED-uri este o decizie importantă pentru orice oraș care aspiră să devină inteligent. Implementarea se amortizează de la sine datorită:

  • economiilor de energie și eficiență pe care le generează noile lămpi stradale,
  • beneficiilor pentru creșterea securității cetățenilor, a eficienței, a reducerii emisiilor de carbon și a bunăstării generale.

Ca parte integrantă a infrastructurii urbane, iluminatul stradal contribuie la siguranța traficului rutier. Datorită nevoii accentuate de a economisii energie și a îmbunătății calitatea iluminatului, am creat gama de lămpi stradale cu LED – Ambiflux® Traffic, cât mai eficiente energetic posibil, care asigură un iluminat uniform şi continuu al şoselelor sau aleilor, permițând o vizibilitate precisă și confortabilă pe timpul nopții. Poluarea luminoasă este redusă semnificativ datorită sistemului optic asimetric proiectat special pentru iluminatul stradal.

La Ambiflux identificăm problemele specifice fiecărui proiect și căutăm cele mai bune soluții pentru beneficiarul final. Realizăm simulări luminotehnice, acolo unde este cazul, pentru a determina exact numărul și tipul de lămpi necesare, astfel incat iluminatul sa fie optim. Simulările făcute de echipa noastră vă asigură că proiectul dvs. de iluminat stradal este conform cerințelor Standardului Român de iluminat SR 13201 alineat la normativele europene.

Totodată, dorința de a dezvolta produse cat mai eficiente energetic, ne-a determinat să integrăm  controale inteligente de iluminare care permit corpurilor de iluminat stradal să funcționeze autonom folosind diferiți algoritmi de predicție bazate pe calendar astrologic,  sau detectoare de mișcare. Pentru acest segment am implementat  în cadrul proiectului de iluminat pentru autostrada A3, un sistem de telegestiune care integrează corpuri de iluminat inteligente, gestionate printr-o interfaţă care poate fi accesată cu uşurinţă de pe laptop sau tabletă.

Lămpile stradale inteligente oferă un iluminat adecvat  cum ar fi dimarea corpurilor când nivelul traficului este redus. Senzorii integrați pe fiecare lampă permit detecția mișcării și controlul luminozității în funcție de oră, zilele săptămânii, condițiile de vreme sau anotimp. Soluţia de iluminat pentru autostrada  a avut  ca  obiectiv principal, eficiența energetică – prin implementarea acesteia se pot face economii de până la 35%. Mai mult, folosirea aplicației de telegestiune împreună cu produsele Traffic din gama Ambiflux® va însemna o factură de energie electrică cu până la 85% mai mică.

Iluminatul stradal inteligent are potențialul de a sprijini o serie de aplicații Smart City, deschizând noi oportunități pentru inovație urbană. Rețelele de iluminat stradal oferă infrastructura ideală pentru integrarea sistemelor și aplicațiilor inteligente care pot fi utilizate pentru a gestiona eficient resursele orașului, contribuind la siguranța și bunăstarea cetățenilor săi. Drept urmare, din ce în ce mai multe orașe își dau seama de importanța soluțiilor de iluminat pentru a oferi un mediu atractiv oamenilor să se relaxeze și să se bucure de împrejurimile lor după apusul soarelui. În acest sens am dezvoltat o gamă de stâlpi de iluminat stradal cu design modern, care să răspundă cerințelor oamenilor activi, moderni, preocupați de frumos, de o viață liniștită și în siguranță.

Obiectivul din spatele conceptului de iluminat pentru acestă gamă, a fost acela de a crea o serie de lămpi, diferite din punct de vedere tehnologic și formal de produsele standard, dar în conformitate cu cerințele specifice iluminatului stradal. Definiți prin estetica lor, noii stâlpi de iluminat stradal precum Bronx, Manhattan sau Elysee – au capacitatea de a se integra emblematic în peisaj si de a modifica decisiv aspectul spațiilor exterioare oferind în același timp un plus de stil acestora ca și elemente decorative.

Acești stâlpi de iluminat moderni reprezintă soluția optimă pentru iluminarea spațiilor exterioare: străzi, parcări, zone verzi și parcuri, piste pentru biciclete, alei pietonale sau căi de acces. Echipați cu tehnologie LED, conferă un sentiment de siguranță datorită luminii atent direcționate și garantează un nivel de iluminare optim. Gama noastră de stâlpi de iluminat stradal cu LED, special concepută pentru iluminat urban și rezidențial, este perfect adaptată pentru a satisface nevoile clienților noștri.