News

Ambiflux sărbătorește 11 ani de Confort - Eficiență - Durabilitate

Oct 19, 2017

Povestea Ambiflux este o poveste clasică de dezvoltare antreprenorială. Am început acum 11 ani în subsolul casei noastre, pe vremea în care succesul iluminatului cu LED era doar un pariu pentru câteva companii. Suntem mândrii că suntem și noi printre acele companii care au văzut potențialul iluminatului cu LED și au mizat pe dezvoltarea acestuia. În primii ani am învățat mult despre această tehnologie (și încă o facem), despre limitările și punctele ei tari. După mai multe teste și încercări, am optat să utilizăm LED-uri CREE, datorită durabilității, performanțelor și calității superioare ale acestora, CREE fiind lideri în inovare pentru LED-uri de putere. Odată cu realizarea primelor proiecte de iluminat arhitectural în 2008, ia naștere marca Ambiflux.

în 2009, Hotelul Ramada din Oradea a ales soluția de iluminat pentru fațadă de la Ambiflux, fiind unul dintre primele hoteluri din lanțul Ramada care are fațada iluminată. Reușita acestui proiect ne-a dat un imbold în plus să continuăm și să perfecționăm produsele noastre. În plus, din dorința de a oferi o soluție durabilă și de calitate, am dezvoltat primul light engine marca Ambiflux. Acest lucru ne-a permis să creăm noi produse care să corespundă celor mai înalte exigențe calitative. Ca urmare a dezvoltării produselor, în 2012 am mărit spațiul de lucru și capacitatea de producție.

Eforturile depuse pentru a realiza produse calitative și durabile au fost remarcate de CREE, liderul mondial în producerea de chip-uri LED pentru iluminat general. În timpul vizitei la sediul acestora în SUA în 2013, pe lângă îmbogățirea cunoștințelor legate de acest domeniu, am primit și statutul de Furnizor oficial de soluții CREE.

După acest succes, a urmat mărirea echipei, mutarea într-o locație mai mare și creșterea capacității de producție. În 2014 am avut prima participare la cel mai mare târg de luminat din lume, Light+Building 2014, în Frankfurt. Cu această ocazie am avut onoarea de a ne reprezenta țara, fiind singura firmă producătoare de corpuri de iluminat din România care a expus la acest târg.

Pentru a putea face față cerințelor de producție, am construit o hală proprie, care să ne asigure necesarul de spațiu și utilaje pentru a ne putea dezvolta în continuare, iar la începutul anului 2015 am mutat toate operațiunile acolo. Acestă mișcare ne-a permis să creștem calitatea procesului de producție și să extindem portofoliul cu proiecte realizate, având tot mai mulți colaboratori mulțumiți atât în ceea ce privește iluminatul industrial (Celestica, Madrugada, Plexus, Mecanor) cât și iluminatul stradal (proiecte realizate în Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Brasov, Maramures).

2016 ne găsește din nou prezenți la Light+Building, unde am inaugurat noua gamă de iluminat pentru creșterea plantelor (GROWLIGHT), care a stârnit mult interes în rândul dezvoltatorilor de soluții agricole. Însă acest domeniu nu este singurul în care am adus îmbunătățiri. Căutăm mereu să încorporăm cea mai nouă tehnologie în produsele noastre pentru a le putea oferi clienților noștri cele mai bune rezultate. Din acest motiv, echipa noastră de cercetare și dezvoltare aduce constant îmbunătățiri produselor noastre sau dezvoltă unele noi având tot timpul în vedere conceptul de durabilitate și eficiență.

În 2017 am transpus cunoștințele dobândite de-a lungul anilor în iluminatul industrial și stradal, pentru a crea o nouă gamă de produse, destinate iluminatului HoReCa. Finalizarea cu succes a proiectelor de la Aqua Park Hotel President și Sala de evenimente Solay a confirmat adaptabilitatea echipei de proiectare și producție și versatilitatea produselor care s-au aliniat cu cerințele și exigențele designerilor. Tot în 2017 am început lucrările pentru a extinde hala actuală astfel încât să putem acomoda creșterea producției și diversificarea gamei de produse.

Am învățat multe în decursul acestor ani și suntem în continuare într-un proces de învățare pentru a ține pasul cu ultimele tendințe și inovații tehnologice. Învățăm pentru că scopul nostru este să îmbunătățim viețile clienților noștri atât prin beneficiile economice cât mai ales prin confortul oferit de calitatea superioară a luminii. Misiunea noastră este să contribuim la modul de viață sustenabil al clienților noștri, să lăsăm un loc mai bun pentru viitoarele generații. Suntem conștienți că nu putem schimba întreaga lume, dar schimbarea începe de la noi, de aceea depunem toate eforturile pentru a ne aduce aportul.

Written by Cosmin Fence

CEO